petek, junij 23, 2006

Poletje?

Te dni se zombijevsko prekladam izpred modernega abakusa na kavč, s kavča na posteljo, s postelje na kavč in spet nazaj pred računalo: kroženje po elipsi, ki se dogaja v moji sobi, namreč določajo prefotokopirani zapiski, delo iz domače pisarne in smiljenje sami sebi.

Po kisloglistasto ugotavljam, da je pet res magična številka za jutranjo budnico, zvečer (zjutraj, opoldne in popoldne) ugotavljam, da nič ne znam, ponoči, ko se premetavam na postelji in zjutraj, ko se zbujam v mlakuži lastnega znoja ugotavljam, kako soparno je, čez cel dan pa me preganja misel na vse deadline, ki me lovijo za pete.

Pa baje, da je poletje ... ampak razen vročine in komarjev, ki kujejo romanco z mojim monitorjem, nimam trdnejših dokazov.

četrtek, junij 15, 2006

Včasih sem punca

Me je imelo, da bi počakala 14 dni in nato eksistencialistično problematiko razrešila z: "Jaz sem", pa so me prej zasrbeli prsti ... in me nima več.

Svetovno nogometno prvenstvo. Depeche Mode. Ločevalne diete.

In kaj delam jaz? Nič od naštetega seveda. Kujem namreč blazne načrte o tem, kako bi zavzela svet (to že odkar pomnim), si s črnilom belim možganski kontejner, zakaj kost iz modrcev vedno razpara blago in izvaja atentat na mojo prsnico ter čakam, da se odpre nebo in da se vame v velikem slapu zlije vse znanje, ki ga potrebujem za jutrišnji izpit ...

...
...
...
...
...
...

Še vedno nič.

...
...
...
...
...
...
Kost sem potegnila ven.

sreda, junij 14, 2006