nedelja, oktober 09, 2005

... zZzZzZ ...

Če bi me v teh dneh kdaj pocukali za rokav, zvedavo uprli oči vame in me vprašali, kaj je prav v tistem trenutku, ko bi zrla v vas, moja največja želja, bi vam v odgovor odvrnila: spanje. In če bi me vprašali, kaj bi bila rada, ko bom velika (sicer popolnoma neprava formulacija beseda velika - nekateri bodo že vedeli zakaj), bi vam dejala: poskusni zajček za ležišča - preizkušala bi in ocenjevala udobnost ležišč.

In po tednu, ko sem ves počitek pridobivala s tistimi uricami, skoraj nevrednimi omembe, spanja ponoči, sem si danes izdatno napolnila baterije. Pravzaprav sem se zbudila "že" po 10 urah, ampak - ker že tako dolgo nisem spala 10 ur v kosu - sem te proslavila še z dodatnimi tremi urami. Spanje je najboljša stvar na svetu!!! Saj se menjavajo prioritete, ampak ...

Ker sem pol dneva prespala, sem tako izgubila možnost, bolje rečeno je slednje le opravičilo, da bi napravila kaj koristnega, zato sem se v spremstvu še dveh (bluzačev) odpravila v šoping. V bistvu se bolj navdušujem nad idejo šopinga kot pa nad samim dejanjem šopinga, ker se kaj hitro naveličam čakanja pred garderobami pa čakanja na blagajni pa pomerjanja ... Navdušenje se zopet povrne šele, ko imam kos garderobe že varno zapakiran v vrečki, ta pa se z ročajem oprijema moje roke (ali ravno obratno?).

Se dodobra naspala in zapravila par cankarjev: je človek sploh lahko bolj zadovoljen?;)

2 komentarja:

Mayhem pravi ...

A ni življenje ena velika potrata časa? :P

No.. včasih ne škodi, če se pošteno naspiš. Ampak nasploh se tudi meni zdi preveč spanja potratno. 10 ur? Si nor? :) Če se ob 10h zbudim imam občutek, da je že pol dneva mimo.

Yah0da pravi ...

Ne vem, če je ravno potrata časa, ker je spanje pomembno zaradi obnavljanja, spominske in prilagoditvene funkcije, ... (Itak bomo vložil vlogo za podaljšanje dneva ;))

Treba je tudi upoštevati dejstvo, da je bil post napisan v stanju, ko mi je kronično primanjkovalo spanca in je bilo spanje največja dobrina;) - sicer pa po desetih urah (kar tako) spanja tudi sama ostanem zelo neproduktivna in poležana cel dan.

Prava mera spanja zame je 7-8 ur - pa tudi takrat je zakon, vendar ga najbrž ne cenim tako visoko, kot sem ga v teh dneh. ;)