petek, december 23, 2005

Trenja

Po nekem čudnem naključju se na vsake kvatre enkrat zgodi, da miško zamenjam za daljinski upravljalnik, ki ima, kot sem danes doživela razsvetljenje, sicer že nekaj časa prazne baterije, pa tega moji senzorji zaradi redke uporabe doslej še niso zaznali in uspeli pretvoriti v idejo, da bi se odpravila v trgovine po nove.

Na eno oko, ki še dokaj dobro služi svojemu namenu, spremljam Trenja, pardon, božično oddajo Trenj z glavno temo Kaj nas žene? Začne se s posnetkom horde ljudi, ki drug drugemu pulijo lase in lomijo mezince, da bi se dokopali do cenejšega multipraktika in pilice za nohte, v gosteh in pripravljeni na krvoločno (če se taka za božično oddajo sploh spodobi) debato pa sedijo dr. Tine Hribar, Vida Žabot, pater Branko Cestnik, če se ne motim tudi dr. Janek Musek, Andrej in Sara iz Bara, na oddaljeni zvezi pa je prisotna tudi dr. Vesna V. Godina. Na omenjeno temo sledi tudi telefonsko glasovanje.

Vendar iz začetne teme kar naenkrat z odskokom preskočimo štiri metre v daljino in se zaustavimo pri popolnoma drugem izhodišču - prijateljstvu, nesebičnosti, kjer zbrani akademiki z "učenimi besedami" mlatijo prazno slamo, občasno gospod Slak z "Dobro, dobro" ustvari atmosfero živčnosti in besedo preda še Barovcema, ki sta tam zato, da stoli ne utrpijo občutka osamljenosti - sedita pa brez očitnega namena in mnenja.

Brez konkretne oziroma otipljive teme, zanimiva (?) izbira gostov - je zares nastopil čas, ko se je treba v shrambo napotiti po kisle kumarice?

Ni komentarjev: