sobota, december 08, 2007

Zakaj v avtu poslušam zlajnane cedeje?

1. Ker so ponavadi tiste tri minute, ki bi jih lahko žrtvovala za menjavo zgoščenk v mojem ultra kul hi-tech vekslerju za 10 plat, odločilnega pomena pri nezamujanju ali vsaj ne tako poznem zamujanju.

2. Ker se mi ne da nemo strmet v ljubi pekač in ga moledovat na kolenih, naj prosim prosim prosim zapeče novo kompilacijo priljubljenih pesmi.

3. In tole je pravzaprav poglavitni razlog: ker so vse radijske postaje, ki jih uspe v mojo faradayevo kletko sprejeti in dekodirati strešna antena, za en moški spolni organ!

Če me na lokalnem teritoriju ne spremljajo debiloze Belvijevih moderatorjev, me na poti v Ljubljano iritira "več dobre glasbe", mama Manka (resno, a je to komu smešno??), Zala, ki je že brezvezna, Fata (a ni to preživet lik??) in pršut. Ugotovila sem, da omenjeni "jingle" ne oglašuje sebe, ampak poslušalce naproša, naj prestavijo nekam, kjer dejansko zagotavljajo več dobre glasbe. Iz iste brente v malo manj nadležni različici štrlita Center in Ekspres. Radia Slovenija ne poslušam, ker program snemajo v stranišču stavbe nasproti tiste, v kateri sicer trdijo, da ga, Ars me ne zanima, je pa na čase všečen Val 202. Še največkrat pa v skromno obličje mojega potujočega doma zaide Ognjišče. Oh happy day.

Sedaj najbrž razumete, zakaj že dva meseca poslušam albume Regine Spekter, Marka Ronsona, Lily Allen, Amy Winehouse in Billy Talent.

2 komentarja:

medmrezje pravi ...

Mama Manka, je nisem mogu poslušatz že takoj ko semjo slišal.. vsem drugim je bla semšna sam zato ker en tip oponaša eno mamo..
Zala mi je bla smešna, ampak počas sečlovk navliča takih for, pa še skos poslušat tist piskajoč glas..
fata: no koment

Yah0da pravi ...

Hehe, jap Zala je bla smešna hm.. recmo prvih 5 klicev, pol pa ... zdej itak že vsi vejo zanjo in vedo, kdo je na telefonu.

Mama Manka je pocen fora, tip preoblečen v babo, z dolenjskim naglasom. To pali sam še tam, kjer še nimajo barvnega televizorja.

Fata je bla aktualn lik kšnih 8 let nazaj in takrat - dopuščam možnost - smešen lik, zdej pa to pasé.