nedelja, februar 21, 2010

Vinařská

Moj češki dom je v pritličju prvega bloka študentskih domov na Vinařski v Brnu. Živim v desnem delu bloka, ki menda velja za "tihega", vendar očitno nenapisanega pravila niso izdali tudi mojemu sosedu, ki že dva dni odkriva čare zabijanja nečesa v steno.

Takšen je bil davišnji pogled skozi balkonsko okno moje nove sobe. Na sliki je drugi blok študenca, poleg kompleksa študentskih blokov je še hotel (z identično arhitekturno strukturo) in ekonomska fakulteta.

Moja nova soba je sicer precej prostorna (sploh odkar sem ostala brez cimre); ima mini kuhinjo, kopalnico z izrastkom lijaka, ločeno še WC, veliko garderobno omaro in Tesla škatlo, za katero smo mislili, da je radio, sedaj pa se nam vedno bolj dozdeva, da je to uho Velikega brata (starejši prebivalci Vinarske sicer trdijo, da gre za zvočnik nujnih obvestil).


Če ti zvečer (pa tudi čez dan) zapaše druženje ali alkoholno opijanje, je najbolje, da samo slediš zvoku - žurke se dogajajo namreč vsak dan na hodnikih študentskega doma ali pa v kleti.
Posebno poglavje študenca so receptorji, ki - kljub temu, da naš blok v veliki večini sestavljajo izključno tuji študentje - ne znajo skoraj nič angleško. O tem pa kdaj drugič ...

3 komentarji:

Bojan pravi ...

Prostor za turbomaksimus vidm da je :)

Sicer je pa tale Teslova zadeva zih tole:
http://en.wikipedia.org/wiki/Thing_(listening_device)

Jasna pravi ...

Sobca je prou kjut..
To si mela zih težave, da si se navadla na tolikšno prostornost, ko maš pa doma, po pripovedovanju sodeč, na voljo le micen prostorček :)

Yah0da pravi ...

Mela sm težave navadt se na fungus na tuš zavesi :D