četrtek, maj 24, 2007

FDV-jevska

Biti FDV-jevec ni lahko. Naključni študentje drugih visokošolskih ustanov te radi obstreljujejo z nezvenečimi oznakami, kakršna je denimo meglomešalec. Še pomembnejše od trendovskega oblačenja z etiketami meglomešalcev je paziti na ugled: v skladu s ponarodelo modrostjo: "Na FDV-ju se pada samo po stopnicah" moraš (petcentimetrske) pete zares lomiti zgolj na stopnišču.

Opustimo sarkazem!

Za konec nekaj razvedrilnega ...

Kaj reče nezaposlen FDV-jevec zaposlenemu FDV-jevcu?

- Kokakolo in enega big maca prosim.


Keep it real. Boyakasha.

15 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ja, težke obtožbe so to, še posebej, če so precej neutemeljene. Na vsakem faksu obstaja nekaj izpitov, ki skrbijo za selekcijo oziroma ožanje populacije. Tudi na FDV-ju so. Od mojega študija bi lahko naštel vsaj po enega iz vsakega letnika. Po občutku bi tudi rekel, da te obtožbe večinoma letijo iz vrst naravoslovcev, oziroma tistih, ki študirajo uporabne, "trde" vede. In za te so mehke družboslovne vede pač nekaj manj. Enako družboslovci ponavadi gledajo (-mo) na naravoslovce kot asocialne, čudne, frike, piflarje, zategnjene itd. Eno z drugim...

Službe pa ni težko najti, če se potrudiš že kaj delati med študijem - kar bo izredno težko pod bolonjskimi pogoji. Je pa cela jeba, če končaš faks, diplomiraš in potem začneš iskat zaposlitev ali celo razmišljat, kaj bi sploh začel delat. In kar naenkrat delo v strežbi postane realna opcija, ja :)

Yah0da pravi ...

Jap, se strinjam.

Sicer sem pa sama prva generacija bolonjske in delo na en prisrčno hektičen način združujem s faksom (recimo, da naj bi bili stres in neprespane noči tako ali tako stalnica v mojem bodočem življenju).

widra wanda pravi ...

Nek oče je imel dve hčerki. Ena je študirala, druga pa je hodila na FDV.

Hehe:)

Varianta vica s kokakolo kroži tudi po filofaksu, le da pri nas, v skladu z našim anarhističnimantiamerikainumcdonaldsinantivse nazorom (baje smo takšni) raje rečemo eno kavo z mlekom ali deci deci, prosim. Očitno nas čaka skupna prihodnost:)

Anonimni pravi ...

Ubogi FDVjevci. K da so sami krivi, da so se tja vpisal. (k da niso :)

Anonimni pravi ...

@mojca: Združevanje dela in faksa. Vem, da je težko in naporno, ter da se je treba marsičem odreči, a (verjetno) je to edini pravi način za začetek tazaresnega življenja. Če delaš še v smeri, ki te zanima, je malce lažje, ker si postavljaš trdne temelje. Se nadejam, da bomo kmalu imeli novo prodorno novinarko, ki bo tudi blogala :)

Jonathan Yachting pravi ...

Meni je pa ta bolj všeč:

Kateri je najtežji predmet na FDV-ju?
...
Omara!

Anonimni pravi ...

Heh ...
Edina dobra stvar na FDVju polet so napol nage punce, ki se dejansko lomijo s petkami po stopnicah ja :D

Ker pa sem okusil studij tudi, khm, naravoslovcev, se mi zdi da vse primerjave padejo tisti trenutek, ko se je dejansko potrebno (na)uciti kako stvar.

Pa se delat ob studiju je sranje. Vem, ker to pocnem ze par let :)

Paprika pravi ...

Aja, v "mojem času" bi meglomešanci prej rekli tistim s Filo faksa :)
Ma ne-saj so tudi oni "fajn".
Vsem,(seveda tudi tebi Mojca) želim čim hitrejšo pot do diplome.

Anonimni pravi ...

Hvala za zabavne komentarje, tistega z omaro še nisem slišal in mi je prav prijetno polepšal dan. :)

Sicer pa je itak zeloo odvisno od študenta samega, če bo študij težek ali pač ne. Glede na to, da zraven še delaš (in za povrhu še blogaš), se mi zdi, da nekomu tako aktivnemu (aktivističnemu?) ne bo problem najdit šlužbe.

ra

Anonimni pravi ...

Ha, naravoslovci, revčki ubogi, ko imate toliko težji študij..Neumnost.Če se kdo ukvarja s težami predmetov, mešanjem zračnih mas in kalorično vrednostjo hitre hrane so to natanko naravoslovci. Družboslovci diktiramo in naročamo projekte, da imajo revčki kej za delat ;-)

Pa brez zamere!

Anonimni pravi ...

Tule pa en zmeden bodoč fdv-jevc, ki občasno prebira tale blog fdvjevke. Zanima me samo, če bi mi kdo lahko pojasnil ka je s tem vpisom k sploh nevem kako bi naj to potekalo, vpis je pa namreč v torek za bruce. Pa če bi mi lahko povedal katerih nosilcev predmetov boljše d se izognem.
Hvala za pomoč

Yah0da pravi ...

Zadnji anonimnež, oglasi se na mejlu (glej profil)pa bomo razrešl dileme ;)

Anonimni pravi ...

Sm si ogledu profil p še vseen nisem zasledil mejla:/

Yah0da pravi ...

pardon, res se je skril. :) puncaraATgmailPIKacom

Anonimni pravi ...

AT stands for afna ne? upam da ja