sobota, julij 23, 2005

Fax

No, pa sem razbila mojo srečno število 13 postov in napisala štirinajstega.

Zadnji dnevi so predvsem maturitetno obarvani, tako sem danes (pardon, včeraj) prejela eno veselo novico - po podatkih http://www.vpis.uni-lj.si/ sem sprejeta na fax, ampak kljub temu moram počakat še na pošto, da vidim, če je res ... (hehe, ko je ena stvar res prelepa, da bi bila resnična - no ja, ne pretiravajmo - smo vedno skeptični, če je resnična:))

Kot obljubljeno, prihaja obrazložitev in pravzaprav predlog: mar ne bi bilo bolje, da bi bil sistem mature podoben samo: narediš ali pa ne narediš, brez kakršnih koli točk. Tako se na določene smeri vpisujejo ljudje, ki jih stvar sploh ne zanima, imajo pa dovolj točk za to. V nebo vpijajoče dejstvo je namreč, da te ob večjem zanimanju v neko stvar - tudi bolj motivira. Mislim, da bi bili študentje, ki bi se vpisali na določen program z zanimanjem zanj s primerno motivacijo lažje prišli skozi.
No, problem je seveda predvsem pri zanimanju - nič nenavadnega ni, da polovica ljudi v četrtem letniku gimnazije sploh ne ve, kaj jih zanima!! In ja, med njimi so tako dobri dijaki kot odlični. Posledično se večina takih vpiše na masovne študije: pravo (ki ima mimogrede letos samo 63, 82), medicino (82,2) ali ekonomijo (UNI 60) - no, kakšen je osip v prvem letniku ne vem, ampak najbrž velik. No! :) Seveda to ne velja za vse, seveda se nahajajo na teh smereh tudi ljudje, ki jih to zares zanima! :)

Ne trdim, da je moja izbrana smer (FDV - novinarstvo) zato kaj boljša ali kaj podobnega, v bistvu ne - v življenju bom delala (ali pa se vsaj trudila) to, kar me zares veseli, "keč" je samo v tem, da kljub temu rabim neko izobrazbo, nek dokaz, kar mi bo najbrž pomagalo preživeti v svetu kapitalizma ;)

The Killers - Somebody told me

Spati, spati in še enkrat spati. :)

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Čestitke. Čeprov ne vem če sam jest slabo berem, al nisi še napisala na ker fax odhajaš..
O šolskem sistemu se pa ne splača izgbljati besed. Boš videla naslednje leto :)

Yah0da pravi ...

dopisano ... ;)

Anonimni pravi ...

Novinarstvo... menda zanimiv študij in zanimiv šiht. Upam, da res. :)

Zdej vsaj vidmo zakaj si blogat začela. :)