četrtek, julij 14, 2005

Salut!

Krasen dan je za mano! ;)
Končno sem se rešila sivine vsakdanjika (ki ga bolj, kot to radi naprtimo slabemu vremenu, ustvarjamo sami) in zelo prijetno preživela dan. Z današnjim obiskom študentskega vojaškega tabora v Bohinjski Beli, kjer se med 13-dnevnim "vse, kar moram vedeti o vojski" urijo obramboslovci (FDV), štipendisti Ministrstva za obrambo ter študenti s Fakultete za policijsko-varnostne vede (vnemar ni pustiti tudi ostalih študentov - z Univerze v Ljubljani in v Mariboru), se je na spisek rezervnih poklicev, ki jih želim opravljati, vpisal še vojaški. To seveda vse v primeru, da moja malenkost ne naredi mature in namesto naziva gimnazijski maturant izgubi samostalnik ter ostane samo gimnazijski (posamostaljena pridevniška beseda, hehe).
Ko smo ravno pri tem - če človek dvakrat opravlja maturo, je zato bolj zrel ... ali le bolj gnil? (če potegnem vzporednico z enim navadnim domačim paradajzom :))

Ura je 1:55, tako da je skrajni čas, da se pobašem v posteljo.

Hehe, kaj drugega: Status Quo - In the army now pa en komadić za v avto, ko se peljem na šiht Pretty Girls Make Grave - A Certain Cemetary

5 komentarjev:

Yah0da pravi ...

Hehe, nekaj mi ni jasno - na katero uro sem gledala, ko sem napisala 1:55, ker spodaj piše, da je bil post objavljen 1:33 :)

Bo pravi ...

Precej lepo se spomnim svoje mature, tistih prijetnih trenutkov mlahavosti mišic ter tesnobe v grlu, trebuhu, ko pomaga na primer paradajz. To ni tako nenavadno, saj paradajz z obilico vode (preko 9/10) pomirja, z raznimi nedušikovimi spojinami pa ugodno vpliva na apetit in izločanje žlez. Torej, ljudje, še posebej pa maturantje, jejte paradižnike. (Pa sem še jaz povlekel vzporednico med maturo in zelenjavo.)

Saj res, do rezultatov mature te loči le še nekaj dni - 20. julij; temperatura gotovo narašča?

Zaupaš, katera fakulteta je tvoja prva želja, in druga?

Bo pravi ...

Pa še, že veš kaj bolje, kdo je bolj zrel ali gnil - kdor opravlja maturo enkrat, ali kdor jo dvakrat?
Sam še razmišljam.

Yah0da pravi ...

Mnjah, temperatura res narašča - teta Matura me že preganja v sanjah. Sanjala sem (danes ponoči!!), da sem jo opravila z minimalnim številom točk in posledično nisem bila sprejeta na fax :( (sej sem tko al tko rekla, da grem u vojsko al pa za prostovoljko v afriko al pa za prevajalko albanščine al pa kot au pair, če ne nrdim mature:))

Grem pa na FDV (wait, ne še čis upanja zgubit ...), in sicer novinarstvo. Moja želja je bla sicer novinarstvo dvopredmetno ... ampak je po novem ta program ukinjen. No, kot bi mnogi rekl "to so te nategnil, ker si se tja vpisala" - bomo videli, kaj bo iz tega :) Če ne, bom šla pa na psihologijo (moja primarna želja sicer, ampak po trenutnem navdihu, ko sem pisala prijavnico, je pristala na drugem mestu ...)

Bo že. Če ne letos, pa naslednje leto ;)

Bo pravi ...

Hej, upam, da ti uspe! Najprej seveda z maturo, potem še s študijem novinarstva.
Kaj pa bi sicer vpisala kot drugi predmet, če bi lahko?

In če boš delala strastne intervjuje kot Vesna Milek¹ ali pisala mega satire kot Svetlana Makarovič², te bom zelo rad bral.


¹ Iz našega časopisja / Javier Bardem
² Iz našega časopisja / Gora