ponedeljek, januar 09, 2006

Ženske za volanom

Stereotipno, ampak resnično - ženske ne blestij(m)o ravno v vožnji ali pri kakršnih koli ostalih tehničnih zadevah - ne, temu dejstvu se ne ognejo niti nosilke titul moderna ženska, cosmo bejba ali česa bebavo podobnega.

Danes pripeljem v križišče, se ustavim za jeklenim konjičkom, ki stoji na istem mestu že odkar ga je uzrlo moje oko (hja, to ni tako dolgo sicer, vem), in kljub dejstvu, da zavija levo in ima zeleno, se vozilo ne pomakne naprej v križišče niti za ped. Posveti zelena puščica, dekle, ki jo opazujem v ogledalu, nemo opazuje promet in še vedno stoji. Čakam (na maj) in s pobožnimi željami upam, da bodo morda njeni možgani signal le pretvorili v refleks, da zavije levo ... pa še vedno nič. Čeprav se mi nikamor posebej ne mudi, pa vendar nimam s seboj primerne opreme za pletenje in kvačkanje, če bi slučajno v križišču obtičala cel dan, se odločim, da punci malo spodbude ne bi škodilo. V prijazno opozorilo popiskam in brezglavo ženšče brez pomisleka stopi na plin in ajmo - v rdečo!

Grozno je, da je tole napisalo bitje ženskega spola, še bolj grozno pa, da si najbrž kaj podobnega o meni mislijo ostali udeleženci prometa.

Ampak jaz vsaj priznam, heh.

2 komentarja:

Mayhem pravi ...

Včasih ne škodi bit malo agresiven..

hobit pravi ...

Mogoče se je bilo treba izognit kakšnim intimnim opravilom in je punca presodila, da je bolje čakat na križišču. Kakorkoli, kvačkanje je dobro imet pri roki;-)