sobota, december 03, 2005

YounGunz

Po izdatnem spancu, ki ga tokrat mamca in sestrca nista poskušali skratiti, kot to sicer radi prakticirata, je čas za sobotno čiščenje: povzetek včerajšnjih dogajanj. Namesto krivulj povpraševanja, stroškov in optimumov podjetja, sem včeraj raje zmaksimizirala svoje želje in zminimalizirala učenje (kot to počnem že cel teden) ter se s svojim novim primorskim lepotcem (seveda govorim o avtu) odpeljala naproti škofjeloški Rdeči ostrigi, kjer je potekal že tretji in hkrati tudi zadnji predizbor za YounGunz Tour, ki se bo zgodil med 15. in 17. decembrom (ja, plačujejo mi, da delam zastonj reklamo).

Po prepričevanju zmedenega prodajalca vstopnic, da imam akreditacije in nato kasnejši poglobljeni razlagi, ki je vključevala tudi nekaj moje rahle rdečice, da "biti press" pravzaprav pomeni imeti akreditacije, se mi je uspelo prebiti v notranjost samega dogajanja. Zlahka je bilo tudi opaziti, h kateri skupini pašejo nosilci plakatov We love you in čigave roke na oder mečejo medvedke in tangice in modrčke - torej, koliko navijačev so posamezni pripeljali s seboj. Vseeno se je našla peščica takih, ki s(m)o prišli tja zaradi uživancije in ne posebne naklonjenosti posameznim bendom.

Med petimi udrihači bobnov in strun so bitko za najboljšega po izboru občinstva bili: Wejn & The Genzis, Billy the Kid, Spleen, Tubestone in Hepa, na koncu pa so lento zmagovalcev odnesli Spleen. Pa najbrž ne zato, ker imajo pevko Mojco (in je tako že pol uspeha zagotovoljenega;)) ali zaradi dejstva, da se letos naš bend Gimnazijskih kuzel (ki se je končno iz vokalnih serenad prelevil tudi v instrumentalno različico ter načrtuje veliki comeback s komadom Dost (mam) v 14 različnih glasbenih žanrih) ni mogel udeležiti predizbora, pač pa najbrž zato, ker se je prizorišče po njihovem nastopu sumljivo spraznilo. S surf rockom so po bičbojevsko totalno zažgali TubeStone-i, izredno pa sem navdušena tudi nad Hepo s svojo zajebantsko-trivialno glasbo in odličnim live nastopom. Za konec in za pokušino nekaj komadov naštetih:

Ni komentarjev: